Eurovision Asia: Αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή του νέου διαγωνισμού
Το μεγάλο event τραγουδιού αλλάζει ήπειρο και βάζει μπρος φουλ τις μηχανές, αφού η πρεμιέρα της 14ης Νοεμβρίου πλησιάζει!
Και ναι κυρίες και κύριοι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision Asia παίρνει σιγά - σιγά σάρκα και οστά! Πρώτη και καλύτερη ανακοινώθηκε η συμμετοχή του Μπουτάν που διαγωνίζεται με τον Nyendra και το τραγούδι «Lhayi Semo» («Ο άγγελος»), μια ρυθμική ποπ μπαλάντα με πολύ ιδιαίτερο χρώμα και άκουσμα που κεντρίζει το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που την ακούς.
Ο Thukten Nyendra, γνωστός επαγγελματικά ως Nyendra, είναι ένας 24χρονος τραγουδοποιός και παραγωγός από το Μπουτάν που δημιουργεί μουσική σε όλα τα είδη ποπ, φολκ-ποπ, ακουστικής και R&B. Ο πολυτάλαντος μουσικός είναι επίσης απόφοιτος μαζικής επικοινωνίας και δημοσιογραφίας από το Royal Thimphu College!
Μετακόμισε στο Θίμφου για να ασχοληθεί με το πάθος του για τη μουσική, γράφει και παράγει ανεξάρτητα τα δικά του τραγούδια, ερμηνεύοντας τόσο στα αγγλικά όσο και στα τζόνκα. Μέχρι τώρα, ο Νιέντρα έχει δημιουργήσει το δικό του, ισχυρό κοινό, με τα τραγούδια του «Oh No» και «Tell Me» να συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό streams σε ψηφιακές πλατφόρμες.
Δέκα χώρες, ένα σόου
H Eurovision Asia θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2026 στην Μπανγκόκ και αναμένεται να την παρακολουθήσουν περίπου 600.000.000 τηλεθεατές!
Θα υπάρξει μόνο ένα σόου, ο τελικός, και θα διαγωνιστούν δέκα χώρες. Την Παρασκευή 15 Αυγούστου η Μαλαισία θα ανακοινώσει τον δικό της εκπρόσωπο, στις 30 οι Φιλιππίνες, στις 4 Σεπτεμβρίου η Νότια Κορέα, στις 19 το Νεπάλ, στις 24 το Λάος, στις 27 η Ταϊλάνδη, στις 30 το Μπαγκλαντές, ενώ εκκρεμούν και οι συμμετοχές από Καμπότζη και Βιετνάμ.